Kitl

Historie firmy Kitl se začala psát v roce 2005. Tehdy se nápad pomalu začal rodit v hlavě tvůrce myšlenky Jana Vokurky. Tehdy třicátník byl úspěšným Brand manažerem ve velké společnosti, ale ač měl našlápnuto k výborné kariéře, cítil, že to není ono. Stále přemýšlel o podnikání. Věděl, že když to nevyzkouší teď, neudělá to už nikdy.

Byla to nakonec jeho partnerka, která mu vnukla myšlenku vyrábět nápoje z bylinek, a navíc podle regionálních receptur. Nejprve nápad zavrhl, ale postupně o něj začal více uvažovat.

První byl Kitl Šláftruňk. Sortiment dnes kromě červeného a bílého Šláftruňku tvoří, povzbuzující Životabudič bez alkoholu, Meducínka medicinální sirup,... Velkou oblibu si získal i sirup z mladých smrkových výhonků v BIO kvalitě s vitamínem C s názvem Kitl Smrkáček BIO. Paletu nápojů doplňují Syroby - Malinový, Višňový, Zázvorový, Grepový,... Vyráběné jsou z BIO surovin, zázvor se přiváží z Indonézie a černý bez si firma dokonce pěstuje ve vlastním sadu.

Firma sídlí v areálu Vratislavické kyselky, který prochází postupnou rekonstrukcí. V plánu je i obnova stáčení této tradiční minerální vody. 

Žádné produkty značky Kitl nebyly nalezeny...