Via Delicia
Rodinnou konzervárnu najdete v Zábřehu. Jedná se o malou manufakturu o 10 zaměstnancích. Založil ji Olin Bezchleba v roce 2011 po 18 letech působení v gastronomii a potravinářském průmyslu. K založení vlastní značky Via Delicia ho přivedla inspirace francouzskými lokálními trhy, které poznal během svého působení ve Francii, a především nález staré knihy o zavařování z roku 1925. Její majitelka, zřejmě hospodyně ze statku, si do ní pečlivě zapisovala své poznatky a recepty. Některé recepty jsme ponechali v původní podobě, jiné jsme mírně upravili a na dalších ještě pracujeme a dolaďujeme je. Naše produkty vyrábíme z velké části ručně, ale mlýnek na maso s klikou nebo ruční struhadlo zeleniny už opravdu nějakou dobu nepoužíváme. |
![]() |
Žádné produkty značky Via Delicia nebyly nalezeny...